a a a

‘In de slagerij worden je ideeën en inbreng gewaardeerd’

Ilja, Keurslagerij Kattenberg, Hoofddorp: "Ik vind het bijzonder dat ik het nu ben ik het die de jonge slagers in mijn zaak opleidt. Dat is leuk om te doen en ik besteed er dus ook veel tijd en aandacht aan. Ik kan me denk ik ook wel goed inleven in hen. Dat is het mooie van werken in een slagerij, ieders talent is nodig en wordt ook gewaardeerd in het team. Zelf ben ik denk goed in het neerzetten van een leuke sfeer in de slagerij. Ik beleef heel veel plezier aan het winkelen, ik wil echt dat mijn klanten het naar hun zin hebben in de slagerij. Dat zie ik gelukkig ook terug. Mensen komen graag naar mijn winkel, sommigen komen zowat elke dag."

‘Mijn eerste baantje was in een supermarkt. Ik merkte al snel dat het daar niet de bedoeling was als je aan het werk je eigen draai gaf. Je moest het doen, zoals het altijd gedaan werd. Maar wat nou als een andere manier minstens even goed is? Daar stond men niet voor open. Dus ik besloot ik de overstap te maken naar de slagerij. Daar werd mijn inbreng en initiatief juist wel gewaardeerd. Ik vond het werk, mijn collega’s en klanten ook meteen heel leuk. Ik begon er op mijn 18e, vijftien jaar later – dat is nu 4 jaar geleden - nam ik de zaak over. Nog steeds heb ik goed contact met de vorige eigenaar. Ik ben ook nog steeds benieuwd naar zijn tips en adviezen."

"Ik vind het bijzonder dat ik het nu ben ik het die de jonge slagers in mijn zaak opleidt. Dat is leuk om te doen en ik besteed er dus ook veel tijd en aandacht aan. Ik kan me denk ik ook wel goed inleven in hen. Zelf was ik misschien niet de allersnelste leerling. Maar hoe erg is dat? Iedereen is anders en iedereen is ergens goed in. De een heeft het vak zo onder knie, de ander is weer beter met klanten. Dat is het mooie van werken in een slagerij, ieders talent is nodig en wordt ook gewaardeerd in het team. Zelf ben ik denk goed in het neerzetten van een leuke sfeer in de slagerij. Ik beleef heel veel plezier aan het winkelen, ik wil echt dat mijn klanten het naar hun zin hebben in de slagerij. Dat zie ik gelukkig ook terug. Mensen komen graag naar mijn winkel, sommigen komen zowat elke dag. Hoe lang ik het vak nu ook doe, ik blijf het bijzonder vinden dat je het vertrouwen krijgt van je klanten. Dat vertrouwen wil ik terugbetalen met topkwaliteit. Als er dan een keer iets niet helemaal naar wens is – gelukkig gebeurt dat niet vaak – dan trek ik me dat echt aan. Dan gaan we hier ver om dat in orde te maken."

"Ik denk niet dat er veel beroepen zijn waar je zoveel van jezelf kwijt kunt. Want ze komen niet alleen voor de lekkere producten, ze komen ook voor mijn team en mij. Voor dat persoonlijke. Ik ken al mijn klanten, mijn klanten kennen mij. Zo weten best wat klanten dat ik in mijn schaarse vrije tijd ook met graffiti bezig ben. Het is geweldig leuk om iets moois te maken. Het rund op mijn rolluik bijvoorbeeld, die tekening heb ik zelf gemaakt. Wat dat betreft ben ik altijd graag creatief bezig geweest. En in de slagerij komt dat goed van pas: het werk is namelijk superveelzijdig en doet een beroep op je creativiteit."