a a a

Meat Your Future

De slagerij is zoveel meer dan alleen vlees en vleeswaren. De lekkerste maaltijden, soepen, buffetten en broodjes worden gemaakt in de slagerijen. Creativiteit, kookkunsten en ondernemerschap is te vinden in elke slagersfunctie. Als traiteur, slager of winkelmedewerker. 

De Meat Your Future Karavaan komt graag bij jou langs op school met een interactieve les vol beroeps- en opleidingsvoorlichting over het slagersvak! Speciaal voor vmbo en havo is deze les ontwikkeld door Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf. De slagerij biedt veel kansen; daar vertellen wij graag meer over.De Meat Your Future Karavaan is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Het doel is om jongeren in aanraking te laten komen met het slagersvak op een educatieve manier. Sovvb financiert de karavaan en werkt samen met Bureau B'lieve aan de invulling en uitvoering van de Meat Your Future Karavaan.

Beroeps- & opleidingsvoorlichting

DE024425-ADC9-452D-958D-6E418AC65607

Tijdens de interactieve les wordt stilgestaan bij het vak van slager. Door middel van beroeps- en opleidingsvoorlichting krijgen jouw leerlingen een duidelijk beeld van de slagersbranche. De voorlichtingen voor onder- en bovenbouw zijn inhoudelijk verschillend.

Voor 1e en 2e jaars is onze voorlichting gericht op bewustwording van het vak en de mogelijkheden. De voorlichting voor 3e en 4e jaars gaat een stap dieper verder en richt zich vooral op wat je kunt bereiken in het slagersvak.

Deze les ondersteunt de decaan of mentor in zijn dagelijkse werk om jonge mensen voor te lichten of te wijzen op de vele beroepen en opleidingen die Nederland kent.

Foodles met een slager

IMG_7399

De Foodles is een aanvullende les die dieper ingaat op het werk van de slager en wordt gegeven als de klas de Meat Your Future Karavaan al op bezoek heeft gehad. Op deze manier wordt de theorie met de praktijk gecombineerd.

Naast de vaste MYF-presentator is er ook een slager tijdens de Foodles aanwezig. Tijdens de Foodles geeft de slager niet alleen een demonstratie en beantwoordt de vele vragen maar helpt ook bij het maken van heerlijke broodjes pulled porc en pulled chicken. Samen met de klas worden de verschillende sauzen en salades behorend bij elk broodje gemaakt en natuurlijk gegeten. 

Escape room

MYF escape room 500x500

In de MYF EscapeRoom kunnen leerlingen onder begeleiding van onze presentator Harold een speciale escape room spelen! De MYF Escaperoom kan solo en in groepjes gespeeld worden.

Via Teams, Meet of Zoom neemt Harold de leerlingen mee naar de Escaperoom waarin ze de wereld van de slagerij op een leuke manier kunnen ontdekken. 

Check hier de escaperoom

 

Voorwaarden voor voorlichting:

 • Minimaal 15 leerlingen per groep 
 • Maximum is 25 leerlingen per groep (escaperoom).
 • Per klas duurt onze beroeps- en opleidingsvoorlichting 1 lesuur

Voowaarden voor de foodles:

 • De foodles wordt gegeven in een (groot)keuken in verband met hygiënevoorschriften.
 • De klas heeft de les van de Meat Your Future Karavaan al gehad.
 • Vanaf 2 klassen te reserveren.
 • Per klas hanteren wij een minimum van 15 leerlingen. En maximaal 25 leerlingen.
 • Per klas duurt de foodles 2 lesuren.

Voorwaarden voor escaperoom:

 • Minimaal 15 leerlingen per groep 
 • Maximum is 25 leerlingen per groep (escaperoom).
 • Per klas duurt onze beroeps- en opleidingsvoorlichting 1 lesuur

Even bellen?

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel het Meat Your Future-team op 072 7620711.

Vergeet niet het lespakket te downloaden op slagerindeklas.nl 

Vraag een voorlichting aan!

Wij nemen contact met je op nadat wij het formulier hebben ontvangen en bereiden samen het bezoek verder voor. Door dit formulier in te vullen, ga je akkoord met de Privacyverklaring.