a a a

‘Ik hoop dat meer meiden kiezen voor het vak’

Iris, Slagerij Dol, Langweer: "Het wordt als bijzonder gezien dat ik nu samen met mijn moeder de slagerij run. Ik hoop dat meer vrouwen en meiden gaan doen wat wij doen en kiezen voor dit vak. Dat is het mooie aan de slagerij, je kunt er je eigen draai aan geven. Ik denk dat als je onze winkel of website bezoekt, je als klant voelt dat we het anders aanpakken. Het worst maken heb ik van mijn vader geleerd. Helaas overleed hij 6 jaar geleden plotseling. Mijn moeder en ik stonden voor de moeilijke keuze: gaan we stoppen met de slagerij, of gaan we het samen doen? Het werd dat laatste."

"De webshop van de slagerij bestaat nog geen 2 jaar en wordt nu al door worstliefhebbers uit heel Nederland en Duitsland gewaardeerd. ‘Een beetje verrast door het succes zijn we wel’, zegt Iris Dol, samen met haar moeder Anita eigenaar van Slagerij Dol in Langweer. Toen onze slagerij 25 jaar bestond, wilden we iets bijzonders doen. We kwamen toen met het idee om onze webshop te beginnen. Natuurlijk hoop je dat het aanslaat, maar we hadden nooit gedacht dat het in zo’n korte tijd zo succesvol zou zijn. We sturen niet alleen onze producten naar mensen bij ons in de omgeving, we hebben klanten over heel Nederland. En zelfs over de grens. In Duitsland bijvoorbeeld hebben we een flinke schare trouwe klanten. De meesten van die klanten kennen ons van hun vakantie. Onze slagerij zit in een toeristische omgeving. We krijgen daardoor in het seizoen klanten uit alle windstreken. En ze zijn zowat allemaal gecharmeerd van de worsten die we maken, met name onze grillworsten. Het is een traditioneel product, maar we geven er onze eigen draai aan. We werken met 100% Livar-varken dat proef je. We werken ook niet met kant-en-klare kruidenmix, maar mengen alle kruiden zelf volgens een eigen receptuur. En we bedenken bijzondere smaken. Zo hebben we een variant met cheddarkaas en jalapeno. Dat is een hardloper."

"Het worst maken heb ik van mijn vader geleerd. Helaas overleed hij 6 jaar geleden plotseling. Mijn moeder en ik stonden voor de moeilijke keuze: gaan we stoppen met de slagerij, of gaan we het samen doen? Het werd dat laatste. Veel recepten van de worsten die we verkochten had mijn vader nooit opgeschreven. Toch zat het worst maken blijkbaar in mij. Ik ben er trots op dat de worsten die we nu maken zo gewaardeerd worden. Zo zijn we zelfs regiokampioen in het worstmaken!"

"Het wordt als bijzonder gezien dat ik nu samen met mijn moeder de slagerij run. Zo zijn we al geïnterviewd door best wat verschillende tijdschriften. Ik hoop dat meer vrouwen en meiden gaan doen wat wij doen en kiezen voor dit vak. Dat is het mooie aan de slagerij, je kunt er je eigen draai aan geven. Ik denk dat als je onze winkel of website bezoekt, je als klant voelt dat we het anders aanpakken. Simpel voorbeeldje: als er een feestdag aankomt, spelen we daar op in met onze webshop. Die ziet er dan steeds wat anders uit en we presenteren andere producten. Wat ik mooi vind om te merken is dat onze klanten die eerst fysiek naar onze winkel kwamen en nu online ontdekken hoe gevarieerd ons assortiment is. In de winkel bestelden ze vaak hetzelfde, nu bekijken ze uitgebreid online wat ze willen hebben. De webshop groeit hard, als ondernemers blijven we daar dus ook veel aandacht aan geven. Of onze winkel straks alleen nog maar online bestaat? Je weet niet wat de toekomst brengt, maar ik geniet van de combinatie: de gezelligheid van de winkel en een goedlopende webshop."