a a a

"Een goede slagerij is een slagerij waar je bij binnenkomst gelijk als een welkome gast voelt"

Christiaan, Slagerij Van Roessel, Waalwijk: "Vanaf mijn 13e wist ik al dat ik slager wilde worden. Het slagersvak heb ik al vroeg in mijn hart gesloten. Het slagervak heeft zoveel kanten dat geen dag saai is! Het ene moment geef ik bereidingsadvies, het volgende moment ben ik bezig met het maken van mooie maaltijden of vleesproducten. Het geeft mij een trots en goed gevoel als ik onze klanten gelukkig kan maken met een mooi stuk vlees of charcuterie."

"Ik ben winkelmanager bij het mooie bedrijf Slagerij-traiteur Van Roessel in Waalwijk. Ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de winkel. Samen met het team maak ik de mooiste producten om onze klanten te verrassen en smakelijk te laten eten. Wij zien onszelf als gastheren en gastvrouwen en op die manier helpen wij onze klanten ook. "

Hoe ben je slager geworden?

"Ik ben begonnen als zaterdaghulp. Ik vond het zo leuk dat ik na de middelbare school naar SVO vakopleiding food ben gegaan voor de slagersopleiding. Daarna heb ik nog leidinggevende en vakgerichte cursussen gevolgd. Dit heeft de basis gelegd voor de keuze die ik toen heb gemaakt. Ik heb bewust gekozen om mij te specialiseren op het winkelvlak. Naast dat ik slager ben, ligt de focus in mijn werk op leiding geven aan de winkelmedewerkers en alles wat er verder bij komt kijken."

"Sinds 2020 mag ik mijzelf branche erkende meesterverkoper noemen. Ik mag mijzelf meesterverkoper noemen omdat ik een zogenaamde meesterproef heb afgelegd. Dat was een pittige klus. Ik heb aan vakmensen uit de branche moeten laten zien dat ik het slagers- en verkoopvak zeer goed beheers. Op dit moment zijn er vijf branche erkende meesterverkopers en 10 branche erkende meesterslagers. Ik ben trots dat ik één van hen ben."