a a a

“Onze slagerij is nu een complete versmarkt”

Op zijn vijftiende ging Mathijs van de Pol als spoeljongen aan de slag bij Keurslager Van Hest in Goirle. Nu, acht jaar later, is hij de chef-slager en worstmaker van de slagerij. Mathijs volgde alle slagersopleidingen van SVO vakopleiding food en hij zit helemaal op zijn plek bij zijn vooruitstrevende werkgever.

De slagerscarrière van Mathijs begon met een bijbaantje. Stap voor stap kreeg hij er steeds meer werkzaamheden bij en dat beviel hem prima. “Na de middelbare school begon ik met een opleiding in de richting groothandel, maar dat bleek het niet te zijn voor mij”, zegt hij. “Ik vond het slagersvak veel leuker. Het vak is zo afwisselend, geen dag is hetzelfde. Ik wissel het werk in de productie af met een dag werken in de verkoop en die combinatie vind ik heel leuk. Het is mooi om klanten blij naar huis te zien gaan met de producten die ik zelf gemaakt heb.”

 

 

Chef-slager
Mathijs volgde de afgelopen jaren alle slagersopleidingen van SVO. Hij begon met Productiemedewerker slagerij op mbo-niveau 2, deed daarna Slager (niveau 3) en rondde vorig jaar Bedrijfsleider vers af (niveau 4). “Ik besloot om meteen alle opleidingen te doen, omdat ik zoveel mogelijk wilde leren”, zegt hij. “Tijdens de eerste twee opleidingen heb ik het vak geleerd, terwijl Bedrijfsleider vers gaat over het runnen van een onderneming. Heel leerzaam, want daarbij leerde ik veel over leidinggeven en maakte ik zelf een ondernemingsplan. Nog tijdens die opleiding werd ik chef-slager bij Van Hest en nu ben ik verantwoordelijk voor onze hele productie. Al dat leren is dus niet voor niets geweest.”

Versmarkt
Keurslager Van Hest verbouwde anderhalf jaar geleden de hele zaak. De winkel is niet alleen eens zo groot geworden, ook het concept is veranderd. Van Hest is nu een complete versmarkt, met maaltijden en catering. Bij zelfbedieningsstations kunnen klanten zelf hun maaltijden samenstellen en afrekenen. Natuurlijk kunnen ze ook nog steeds geholpen worden door een medewerker. “We verkopen bovendien diverse soorten groenten en brood van bakker Robèrt van Beckhoven”, vertelt Mathijs. “We zijn heel blij met het resultaat. Voor mij is het werk niet echt veranderd. We hebben twee koks die de maaltijden verzorgen, en ik produceer al het vlees. Het assortiment is wel uitgebreid met nieuwe vleeswaren, dus het werk is nog veelzijdiger geworden.”

Eigen foodtruck
Mathijs zit prima op zijn plek bij Van Hest, maar het ondernemerschap trekt hem ook. Hij wil volgend jaar zijn eigen foodtruck beginnen, met barbecueproducten van de Green Egg. “Ik blijf gewoon bij Van Hest, maar in de weekenden en avonden een foodtruck runnen lijkt me enorm leuk”, zegt hij. “Stilzitten is niets voor mij, dus dit past helemaal in mijn straatje.”