a a a

In worst maken kun je je creativiteit kwijt

Rick Postma heeft een passie voor worst maken. Bij Slagerij Veenboer in Assendelft speelt hij dagelijks met (het combineren van) smaken. "Sinds vorig jaar maken we onze eigen droge worst. De afwerking is de grootste uitdaging."

Wat vind je zo leuk aan worst maken?

"Je kunt er je creativiteit in kwijt en mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kijk graag naar hoe je een product of smaak kunt verbeteren. En als je dan na een paar weken ziet en proeft dat de worst goed is, vind ik dat supergaaf!''

De nu 32-jarige Rick wilde graag politieagent worden. “Maar tijdens de stages van de vooropleiding kwam ik erachter dat dit niks voor mij was. Ik wilde graag met (lekker) eten bezig zijn. Dat kon tijdens mijn bijbaan in de slagerij van de C1000. Toen besloot ik dat ik slager wilde  worden, maar ik wilde het vak wel leren in een ambachtelijke slagerij.’’

Slagerij Veenboer is veranderd van een traditionele slagerij in een winkel met meer zelfbediening en een breder assortiment aan specials. Sinds kort verkopen ze ook desserts en hun broodjescorner heeft een upgrade gekregen.

Rick merkt dat klanten openstaan voor nieuwe producten en andere smaken. ''Op vrijdag en zaterdag sta ik aan het blok en kan ik hier uitgebreid over praten. Dan leg ik uit wat voor product het is, waar het vandaan komt en hoe je het kan verwerken in een gerecht.''