a a a

“Ik wil zoveel mogelijk leren en doorgroeien in de slagerij”

Joy ter Heijden, Vleeschmeester Rick Vincentie

Joy (23) begon pas vorig jaar zomer aan haar eerste baan in een slagerij, maar inmiddels is ze al een slagersopleiding bij SVO vakopleiding food verder en krijgt ze steeds meer verantwoordelijkheden in de zaak. Het verkopen, het contact met mensen en de producten die ze verkoopt: haar baan is in alle opzichten een schot in de roos.

Al vanaf haar tiende komt Joy bij de slagerij waar ze nu werkt, Vleeschmeester Rick Vincentie in Den Haag. Op weg naar paardrijles haalde ze daar altijd broodjes. “Na een tijdje kende ik de eigenaar en de medewerkers goed”, vertelt ze. “Toen ik vorig jaar stopte met mijn baan in de horeca, vertelde ik dat in de slagerij. De eigenaar zei meteen: ‘mooi, dan kom je bij mij werken’. Het werk beviel me meteen heel goed. Ik werk graag met mensen en verkopen is een kunst op zich. Onze klanten zijn heel divers en ik vind het leuk om van hun slagerijbezoek een fijn uitje te maken. Bovendien liggen er ook nog eens mooie producten in de toonbank die ik mag verkopen en ik werk met plezier mee in de productie. Het werk is nooit saai.”

Ontwikkelen
Na twee weken kreeg Joy al een opleiding bij SVO vakopleiding food aangeboden en ook daar zei ze meteen ja op. “De kans om me verder te ontwikkelen greep ik met beide handen aan”, zegt ze. “Het slagersvak was bovendien nieuw voor mij, ik wist nog net wat een biefstuk was. Ik vond het fijn dat mijn werkgever me niet liet spartelen, maar dat ik meteen het vak mocht gaan leren.”

Verantwoordelijkheden
Joy begon met de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker slagerij bij SVO en ging daarna meteen door met mbo 3, Verkoopspecialist slagerij. “Tijdens de eerste opleiding heb ik veel productkennis opgedaan”, vertelt Joy. “Ik leerde ook verkooptechnieken en klanttypes herkennen. De opleiding Verkoopspecialist slagerij biedt een verdieping van die technieken en er komen onderwerpen als personeelsmanagement bij. Je leert meer vanuit de ogen van de bedrijfsleider te kijken. Dat doe ik op het werk ook steeds meer: voorraden bijhouden, collega’s aansturen. Spannend, maar mijn werk wordt alleen maar interessanter van die extra verantwoordelijkheden.”

Vakmensen
Als Joy klaar is met deze opleiding, stroomt ze meteen door naar mbo 4, Bedrijfsleider vers. “Ik wil graag zoveel mogelijk groeien”, zegt ze. “Het is mijn doel om uiteindelijk bedrijfsleider in de slagerij te worden. Ik vind werken en leren prima te combineren. Het mooie van SVO vakopleiding food is dat de docenten echte vakmensen zijn. Ze hebben passie voor hun vak en ze bloeien op als ze zien dat studenten echt iets van hen opsteken. Ze staan voor je te juichen en dat motiveert enorm.”

Bron: SVO