'Ik wil een hele goede allround slager worden'
Acht jaar lang bezorgde Dennis Slager voor een grossier vlees bij slagerijen, maar over een baan bij een slagerij had hij nooit nagedacht. Ondanks zijn achternaam! Tot hij een carrièreswitch besloot te maken en een paar dagen meeliep bij verschillende slagerijen. Er waren maar drie stagedagen voor nodig en toen wist Dennis genoeg: het slagersvak is het helemaal voor hem. “Na elke werkdag kom ik vrolijk thuis, want dan heb ik wéér een leuke dag gehad.”
Vanaf zijn 23e werkte Dennis (31) bij een grossier in vlees. Eerst als bezorger en later als accountmanager, maar de hele dag op kantoor zitten bleek niet bij hem te passen. Dennis: “Ik had al een baan in een andere sector op het oog, maar toen zei mijn baas: ‘waarom ga je niet eens meelopen bij een slagerij?’ Prima idee! Ik regelde stagedagen bij drie slagerijen en wat bleek: ik vond het geweldig. Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest na een paar dagen ergens werken. Heel apart: acht jaar lang ben ik langs slagerijen gereden om vlees te bezorgen, en nu blijkt mijn toekomst juist ín de slagerij te liggen.”
De basis leren
Afgelopen januari ging Dennis aan de slag bij Slagerij van Es in Utrecht, een ambachtelijke slagerij die alle vleesproducten zelf maakt. Hij startte bovendien met de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO vakopleiding food. “Alles in het slagersvak is nieuw voor mij, dus ik wil graag de basis goed onder de knie krijgen”, zegt Dennis. “De theorie die ik op school krijg, sluit perfect aan bij mijn werk. Bij Van Es krijg ik de kans om alles te leren wat ik wil. Als ik vertel dat we bij SVO een half varken gaan uitbenen, dan ligt er de dag erna een half varken voor me klaar om alvast te oefenen. Die steun is heel fijn.”
Allround slager worden
Voor Dennis is er de afgelopen maanden een wereld opengegaan. “Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk en ik kom net zo vrolijk weer thuis”, zegt hij. “Want elke werkdag is leuk en elke dag ben ik lekker druk bezig. Het ene uur sta ik rookworsten te maken in de productie, daarna mag ik weer achter de toonbank vlees verkopen aan klanten. Een dolletje erbij, een praatje: erg leuk. En heel anders dan de hele dag alleen in een busje of op kantoor zitten. Het is mijn doel om een hele goede allround slager te worden. Ik wil zelf klanten kunnen adviseren en net als mijn collega’s -bijna- met mijn ogen dicht een stuk vlees kunnen uitbenen. Ik zie het helemaal zitten met mijn nieuwe baan.”