a a a

''De vrijheid van een eigen slagerij vind ik geweldig''

Youri Korpadi, slagerij Gelderblom in Barneveld

Elke dag na school was hij in de slagerij te vinden, hij kreeg er steeds meer werkzaamheden bij en al snel wist Youri Korpadi (22) dat hij ooit zijn eigen slagerij wilde openen. Hij volgde de slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food en in 2022 maakte hij zijn droom waar: Youri nam Slagerij Gelderblom in Barneveld over. “Het eerste jaar was soms even zoeken, maar nu zijn we klaar om verder te groeien.”

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Youri al ruim zes jaar ervaring in het slagersvak. Hij begon als schoonmaker op de markt en op zijn vijftiende ging hij aan de slag in de productie van een slagerij. “Ik vond leren niets aan, dus ik ging elke dag na school werken”, vertelt hij. “Dat beviel me prima. De diversiteit van het slagersvak is het leukste, je hebt zoveel verschillende werkzaamheden. Bovendien werken we met het hele dier: van alle vleesdelen is een goed product te maken. Worstmaken vind ik het mooiste wat er is, ik maak producten graag helemaal zelf.”

Bedrijfsleider vers
Youri groeide stap voor stap uit tot volwaardig productiemedewerker. “Om slager te worden, moet je met alle soorten vlees goed kunnen werken”, zegt Youri. “Ik wilde ook een mbo-diploma halen, dus begon ik met de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO. Daarna ging ik door met mbo 3, Slager. Leren was mijn hobby niet, maar naar school gaan bij SVO was geen probleem. Ik heb daar de basis van het slagersvak geleerd, van snijden tot calculeren. Na de opleiding slager ben ik gestart met mbo 4, Bedrijfsleider vers. Ik wilde mijn eigen slagerij openen, dus kennis over financiën en ondernemen zou me goed van pas komen. En ik dacht: als ik straks alsnog een andere kant op wil, dan kan ik met een mbo 4-diploma meteen door naar het hbo.”

Vrijheid
Met Bedrijfsleider vers is Youri bijna klaar: alleen zijn eindopdracht moet hij nog maken. Of dat er snel van gaat komen is de vraag, want tijdens de opleiding kreeg hij de kans om een slagerij over te nemen. “Ik functioneer het beste als ik dingen op mijn eigen manier kan doen”, zegt Youri. “Vrijheid vind ik belangrijk en een eigen zaak was dan ook mijn droom. De kans om Slagerij Gelderblom over te nemen kon ik niet laten liggen. Alleen de locatie is al perfect: we zitten in een straat met verschillende versspeciaalzaken en een supermarkt. Het eerste jaar is heel goed gegaan, al was het soms wel even zoeken voor mij. Als nieuwe ondernemer komt er heel wat op je af. Inmiddels heb ik de inrichting van de zaak hipper gemaakt en eigen specialiteiten ontwikkeld. Nu zijn we klaar om verder te groeien.”