a a a

“Alles is nog nieuw voor me, dus ik leer enorm veel”

Ninthe Westerbroek kwam bij toeval in het slagersvak terecht, maar haar bijbaantje groeide al snel uit tot een vaste baan waarin ze zich helemaal thuis voelt. Ze rondde vorig jaar de mbo-opleiding Verkoopmedewerker slagerij van SVO vakopleiding food af en ging daarna meteen de productiekant op. “Ik wil alle slagersopleidingen afronden.”

Twee jaar geleden had Ninthe een weekendbaantje bij een ijssalon, maar die ging in de winter dicht. Haar baas tipte haar om te solliciteren bij Keurslager Patrick Teunissen in Didam. “Ik wist niet wat ik kon verwachten van werken bij een slagerij, maar ik ben er open ingegaan”, vertelt ze. “Gelukkig, want ik vind het werk heel leuk. Na de middelbare school wilde ik de opleiding tot verpleegkundige gaan doen, maar mijn baas haalde me over om eens bij SVO te gaan kijken. Een paar weken later begon ik met de opleiding Verkoopmedewerker slagerij.”

 

Productie
Ninthe koos voor een verkoopopleiding, omdat ze eerst basiskennis over vleesproducten en bereidingstechnieken wilde opdoen. “Wat ik leerde kwam me meteen goed van pas, want daardoor kon ik onze klanten steeds beter adviseren”, zegt ze. “Toen ik mijn diploma binnen had, besloot ik meteen door te gaan met leren, maar dan in de richting productie. Dit schooljaar ben ik gestart met de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij. Alles is nieuw voor me, dus ik leer enorm veel.”

Enthousiast
Werken en school zijn voor Ninthe prima te combineren. Ze gaat één dag in de week naar school in Houten en werkt verder bij de keurslager. “Op school heb ik het goed naar mijn zin”, zegt ze. “Bij SVO houden ze echt rekening met de studenten. Ze hebben interesse in je en willen weten of het goed met je gaat. Mijn docent tijdens de praktijklessen is zo enthousiast, dat ik daar zelf ook helemaal blij van word. Op mijn werk oefen ik veel met wat ik op school leer. Iedereen heeft een andere werkwijze: de docent, mijn werkgever en mijn studiegenoten. Ik ben nu mijn eigen aanpak aan het ontdekken.”

Ondernemerschap
Ninthe wil straks meteen door met mbo 3, de opleiding Slager. Ook de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider van SVO vers staat op haar lijstje. “Ik ben nu toch bezig, dus ik ga lekker door”, lacht ze. “Het lijkt me mooi om ooit mijn eigen slagerij te beginnen, vandaar dat ik de bedrijfsleidersopleiding ook wil doen. Daarbij leer je alles over het ondernemerschap. Momenteel combineer ik de verkoop met productiewerk en dat maakt mijn werk heel afwisselend. Over de productie leer ik elke dag bij. Ik kijk ernaar uit om straks ook te kunnen uitbenen en producten winkelklaar te kunnen maken.”