a a a

Traiteur

Als traiteur verras je klanten met je culinaire kwaliteiten. Het bereiden van heerlijke traiteurproducten staat in deze opleiding centraal. Je leert alles over de bereiding, maar ook over de presentatie en hoe je een compleet traiteuraanbod samenstelt voor een klant. In de opleiding komen dan ook verschillende productgroepen aan bod: vlees, vis, agf, kaas, brood en desserts. Na het volgen van de opleiding ben je breed inzetbaar als traiteur bij diverse bedrijven in de foodbranche

Welke wensen een klant ook heeft, jij stelt zonder moeite een compleet traiteuraanbod samen. Je weet veel over verschillende producten, of het nu om vis, vlees, kaas of desserts gaat. Niet voor niets komen klanten graag bij je terug, voor creatieve gerechten en het beste advies. 

Tijdens de opleiding staan volgende onderwerpen als bereidingstechnieken, voedings- en productkennis, communicatie & marketing en nog veel meer. Deze BBL-opleidig volg je bij SVO vakopleiding food en duurt twee jaar. Heb je veel werkervaring of specifieke vooropleidingen, dan kun je de opleiding (vanaf 2022) mogelijk in één jaar afronden.

Verder leren

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar een andere mbo-opleiding op niveau 3 of niveau 4.

Meer informatie