a a a

‘We zien onszelf als de specialist in lekker eten’

Niels Brouwer, Slagerij Brouwer, Utrecht: 

'Onze klanten komen vaak voor iets bijzonders. Ze zijn geïnteresseerd in koken en mijn team en ik kunnen daarbij helpen. Als slager kun je verrassen met een mooi en bijzonder stuk vlees én je kunt het advies geven over de perfecte bereidingswijze. Maar we verkopen niet alleen vlees, ons assortiment wordt eigenlijk steeds breder: bijzondere groentes, lekkere salades en ook hebben we vegetarische producten. Wat dat betreft ben je als slager vooral dé specialist in lekker eten van je buurt.’                                 

'Mijn slagerij zit om de hoek van het Wilhelminapark. Dat is het mooiste park van Utrecht. Als ik hier op een zonnige avond rondloop, zie ik minstens twintig gezelschappen barbecueën. De meesten van hen kwamen eerder die dag bij mij lekkers halen voor op de grill. Het klantcontact hier, dat vind ik echt bijzonder. Maar er zijn zoveel mooie aspecten aan het slagersvak.’

Welke allemaal…?

‘Voor ik slager werd, volgde ik een creatieve opleiding. Maar ik merkte dat ik veel meer van mijn creativiteit kwijt kon, op de zaterdagen dat ik mijn vader hielp. Mooie gerechten maken, nadenken over de presentatie in de winkel, leuke acties bedenken. Maar natuurlijk ook het werken met een leuk team.’ 

Dus toen koos je toch voor het slagersvak?

‘Ja. En drie jaar geleden heb ik de slagerij overgenomen van mijn vader. Op 26-jarige leeftijd. Anderen vonden dat best jong, ik vond het logisch. Ik geniet van iedere dag in de winkel, het is een heel leuke buurt om een eigen zaak te hebben. Mensen komen hier voor iets bijzonders en zijn bereid daarvoor te betalen. Ze zijn geïnteresseerd in koken en mijn team en ik kunnen daarbij helpen. We willen ze verrassen met een mooi en bijzonder stuk vlees. Maar ons assortiment wordt steeds breder: bijzondere groentes, lekkere salades, en ook hebben we vegetarische
producten. Wat dat betreft zie ik ons als dé specialist in lekker eten in deze buurt.’

Heb je een tip voor jongeren die ook slager willen worden?

‘Begin als weekendhulp en je merkt snel genoeg of je het leuk vindt. En besef ook dat je de slager kunt worden die jij wilt zijn. Want ook al heb ik het vak geleerd van mijn vader, ik doe het toch weer op mijn eigen manier. Dan geniet je het meest.’